Сирно-маковий пляцок “Чорногора”. Дуууже смачний!

Сир і мак - дуже вдале поєднання у десертах. Наприклад, як у цьому сирнику, який має дуже цікавий вигляд у розрізі. Рецепт сирно-макового пляцка дуже хороший, від господині.

Сирно-маковий пляцок “Чорногора”

  • Форма 27×36 см.
  • Тісто: 2 скл. борошна, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача, 100 г масла (посікти в просіяному борошні з розпушувачем і какао), 2 ст. ложки сметани, 1 яйце збити, 0,5 скл. цукру.

Яйце збити з цукром. Масло посікти з борошном, какао і розпушувачем. Замісити м’якеньке ніжне тісто і покласти в холодильник.

  • Сирна маса: 1,5 кг сиру (дуже жирний, перемолоти), 4 яйця збити, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 п. пудингу або 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю.

Яйця збити з цукром, влити у перемелений сир, додати решту продуктів і вимісити до однорідності.

  • Макова маса: 1 скл. маку (запарити, дати охолонути і змолоти декілька разів через м’ясорубку або блендером), 4 яйця, 1 скл. цукру, 1 ст. ложка олії, 50 г масла кімнатної температури, 3-4 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка соди, 1 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача.

Яйця збити з цукром, додати решту продуктів, вкінці додати перемелений мак. Якщо у вас висока форма, то макову масу можна зробити удвічі більшу, відповідно взявши удвічі більше продуктів для неї.

Деко змастити олією. Розкотити тісто, покласти у форму і сформувати бортики. Викласти сирну масу і тильною стороною чайної ложки зробити борозни уздовж форми, щоб потім у розрізі були хвильки. Влити макову масу. Поставити у попередньо розігріту духовку до 180 ОС на 60-70 хв. Через годину після того, як дістанете з духовки, можна виймати з форми. Потім  можна змастити шоколадною поливкою.

  • Глазур: 5 ст. ложок какао, 5 ст. ложок води, 5 ст. ложок цукру, 50 г масла.

Все скласти в одну посудину, постійно помішуючи довести до кипіння і одразу вилити на пляцок.

Рецепт і фото Інни Клименко

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook