картопля

Не тільки з маслом і кропом: цікаві рецепти приготування молодої картоплі

Варена молода картопля з маслом і кропом - це класика. Але це не єдиний спосіб приготування. Існує багато смачних страв з молодої картоплі.

Як швидко почистити дрібну молоду картоплю?

Покласти молоду картоплю в пакет або трилітрову банку або каструлю з кам’яною сіллю (солі не шкодувати, дати зо дві столові ложки), закрити та потрясли гарно – і буде чиста. Найкраще чиститься таким способом щойно викопана картопля. Якщо молода картопля кілька днів постояла, то її перед чищенням потрібно на трохи залити холодною водою, а тоді вже трусити з сіллю. А можна просто ретельно помити і готувати зі шкіркою: у молодій картоплі вона практично не відчувається.

Запечена молода картопля з ароматною начинкою

Відварити молоду картоплю в кожушку (у шкірці, більшу) до готовності. Приготувати начинку: в мисочці змішати натертий твердий сир, часник, м’яке вершкове масло, кріп, сіль, перець. Коли картопля вже зварилася, зробити надрізи навхрест (не прорізати повністю), вилочкою пом’яти всередині і покласти начинку. Кожну картоплину помістити в фольгу, але не закривати повністю, щоб верх підрум’янився. Запекти в духовці. Рецепт Юлії Належатої

Смажена молода картопля (без чищення)

Картоплю помити, посушити. Підійде навіть найдрібніша. У сковороду з товстим дном, під кришкою, на повільному вогні, смажити на салі або вершковому маслі, до золотистого кольору. Періодично помішувати. Вкінці посолити, додати часник, вичавлений через часникодавку або тертий, перемішати, зняти кришку, пару хвилин нехай просочиться часниковим ароматом. Виходить м’якенька зсередини і хрумка ззовні картопля.

Молода картопля запечена у рукаві

Добре помити картоплю, в рукав для запікання накидати цибулю. зелень часнику, петрушку, кріп, сіль, перець за смаком, збризнути олією і в духовку. Запікати до готовності картоплі.

Тріснута картопля

Відварити картоплю 10 після закипання, викласти на деко в один шар і запекти до готовності (золотиста стає). Зробити заправку: олія, часник, кріп. Готову картоплю притиснути виделкою, щоб тріснула, полити заправкою.

Молода картопля фрі

На 1 кг картоплі 200 г масла і поставити варитися. Воду не додавати, її достатньо в картоплі, посолити і готувати до готовності, інколи помішувати. Готову картоплю посипати твердим сиром.

Молода картопля у панірувальних сухарях

Мокру цілу картоплю обваляти в попередньо змішаних сухарях із сіллю, в духовку на 40 хв. Через 20 хв перевернути кожну картоплину. Готову картоплю викласти в посуду з тертим часничком, тріпнути, щоб вони змішалися.

“Шашлик” з молодої картоплі

  1. Спосіб 1:  картоплю не чистити, добре вимити, вдягти на шампур і надрізати з двох сторін по 0,5-0,7 см до шампура. Чергувати кожну картоплину із салом. Смажити на мангалі над вугіллям.
  2. Спосіб 2: замаринувати порізану кільцями картоплю в приправі до шашлику. Потім нанизати на шампур з копченою грудинкою, нанизуючи почергово, замотати у фольгу, спекти на мангалі, вкінці підсмажити без фольги.

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook