Натуральні соки – еліксир здоров’я. Ось чому

Чи не простіше з'їсти свіжий овоч або фрукт? Який сенс витягання соку з нього? Й навіщо викидати таку корисну клітковину? В цій статті ви знайдете відповіді на всі ці питання.

Виявляється, все досить просто – тверді продукти засвоюються організмом людини декілька годин, а для засвоєння соку потрібна усього пара хвилин, при цьому витрати енергії на його переробку мінімальні. Організм людини з соками отримує усі необхідні йому корисні речовини.

Сирі овочі й фрукти обов’язково повинні доповнювати споживання соків – їх клітковина, що не має харчової цінності, служить для очищення кишковика та нормалізації його роботи.

Крім того, клітковина незамінна, як їжа для мікрофлори кишковика. Корисні мікроорганізми засвоюють клітковину, а натомість виробляють потрібні нам вітаміни й амінокислоти. Іноді натуральнi соки з фруктів та овочів викликають біль. Не треба при цьому засмучуватися, навпаки, треба радіти – почався процес очищення! Цей дискомфорт тимчасовий, скоро наступить полегшення!

Пийте натуральні соки! Готувати їх краще самостійно зі свіжих стиглих фруктів, овочів та зелені в будь-яких пропорціях. Це смачно та корисно!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook