Налисники з м’ясом у нашій сім’ї люблять усі. Страва, здається, проста. Але не у всіх вдається так смачно приготувати. Потрібно зробити легеньке тісто на налисники (у кожної господині є свій рецептик), насмажити тонкі млинці. Весь смак – у начинці.
- Налисники на крохмалі. Виходять дуже тонкі та ніжні млинці
- Ажурні млинці на окропі (кип’ятку). Тоненькі, але не рвуться!
Начинка для налисників
Беру і відварюю шматок свинного м’ясця. До води, в якому вариться м’ясо, додаю спеції такі як перець духмяний, лавровий лист, сіль, можна цибулину сиру ще дати. Коли звариться м’ясо, я перемелюю його.
Пасерую невеличку цибулину, яку ріжу дуже дрібно, до золотистого кольору, за бажанням, можна додати потерту морквину на дрібній тертці – протушкувати. Тоді даю перемелене попередньо м’ясо, додаю бульйон, який залишився, сіль, перець, зелень до смаку і тушкую до легенького випарування рідини. Загортаю налисники з м’ясом і ще потім обжарюю їх у яйці. Дуже смачні, соковиті й ароматні виходять налисники!
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської