компот з винограду

Найпростіший компот з винограду з гілочками

Вродив виноград - закрийте компот. Я кладу в банку прямо з гілочками, не заморочуюся і ягоди не обриваю. Компот дуже смачний і не гірчить!

Компот з винограду

  • Виноград з гілочками, цукор.

Банки і кришки простерилізувати, виноград ретельно помити. На трилітрову банку компоту даю десь 1/3 об’єму винограду (з гілочками), склянку (200 мл) цукру, заливаю окропом один раз і відразу закручую стерилізованими кришками. Обов’язково перевертаю догори дном і вкутую теплою ковдрою! Під ковдрою має стояти до повного охолодження, дві доби. Під ковдрою компот набирає кольору, натягується і проходить термічну обробку.

Мені компот з винограду з гілочками, навіть смачніший, ніж з обірваних ягід.

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook