Тісто для пиріжків і струдлів
300 г теплого молока, 4 ст. ложки цукру, 20 г дріжджів, 1 ст. ложка олії, 2 яйця, 50 г масла, 600 г борошна, ваніль, дрібка солі.
У тепле молоко покласти цукор, дріжджі, та приблизно 1/3 борошна, залишити, доки почнуть діяти дріжджі. Тоді в “опару” покласти одне яйце та білок (щоб він не пропав, бо жовток піде на змащення), ванілін, щіпку солі, олію, та по трішки додавати решту борошна. Коли замісили тісто, додавати розтоплене масло та ще вимісити, поки не вбере все масло. Коли тісто підійде, мине біля години, змастити руку трошки олією та ще раз вимісити і дати час підійти. Тісто чудове, з ним легко працювати. Сформувати пиріжки, дати їм підрости. Пиріжки перед випіканням змастити жовтком. Завиванці перед випіканням проколюю гострим ножем, щоб при випіканні їх не дуже “підривало”, виходив пар з начинки. Пекти при 170-180 ОМ 30 хв.
Рецепт і фото Наталії Череди
Читайте також:
-
“Манзарі” – найсмачніші пиріжки, які готують на Вінничині
-
Смачні пиріжки “Навиворіт” з вишнями до чаю