Морквяний торт
Коржі: 150 мл олії, 1,5 скл. цукру, 4 яйця, 2 скл. борошна, 1 ст. ложка кориці, 3/4 ч. ложка соди, 1 ч. ложка розпушувача, 1/2 ч. ложки солі, 4 морквини, 1 скл. горіхів, 1 скл. родзинок.
Крем: 500 г крем-сиру, 5 ст. ложок цукрової пудри.
*склянка – 250 г
Приготуємо тісто для коржів. Збити цукор з олією. Цукор я використовувала 1 скл. білого і 1/2 скл. коричневого, якщо нема коричневого, можна використати просто білий. Додати яйця і збити до пишної, однорідної маси 3-5 хв.
Окремо змішати борошно, корицю, соду, розпушувач, сіль і додати цю суху суміш до яєчної маси. Швидко і акуратно збити міксером на мін.обертах лиш до об‘єднання інгредієнтів. Додати потерту на середню терку моркву, посічені грецькі горіхи, помиті і обсушені родзинки, акуратно вимішати лопаткою до однорідності.
Дно двох форм d20 см вистелити пергаментом, в кожну викласти по 1/2 тіста і спекти одночасно в попередньо розігрітій до t180 духовці. Час залежить від вашої духовки, орієнтовно 30-40 хв., або ж орієнтуйтеся на «сухий сірник». Остудити у формі.
Для крему збити сир (у мене «Маскарпоне»), поступово підсипаючи цукрову пудру.
На 1 корж викласти 1/3 крему, накрити другим коржем, змастити верх і боки рештою крему.