печена буженина

Соковита і ніжна печена буженина. Рецепт на мільйон!

До вашої уваги дуже вдалий рецепт печеної буженини. М'ясо дуже смачне, ароматне і соковите. Чудовий маринад і підбір спецій!

Смачно запекти м’ясо – щоб вдалося ароматне і соковите – завдання не з простих. Для цього треба мати вдалий рецепт маринаду, знати тонкощі маринування і запікання.

Печена буженина

  • 2-2,5 кг свинини (шия ідеально підходить).
  • Маринад: 3 ст. ложки солі, 3 л води, 2-3 лаврові листочки, 5-7 горошин перцю.
  • Суміш спецій для м’яса: 1 ч. ложка меленого перцю, 1/2 ч. ложки паприки, 1/2 ч. ложки меленого мускатного горіха, 1/3 ч. ложки меленого імбиру, 1/3 ч. ложки меленого коріандру, 1 ч. ложки сухої аджики, 1 ч. ложка солі, 2 ч. ложки гірчиці в зернах, 2 ст. ложки олії.
У великій каструлі зварити маринад (нехай покипить 5 хв), охолодити до кімнатної температури. По всьому філе зробити проколи гострим ножем і покласти м’ясо у маринад, поставити у холодильник на ніч. Коли м’ясо просолиться, вийняти, дати воді стекти і висушити паперовими рушниками. Далі добре промастити м’ясо сумішшю спецій, замотати у фольгу і поставити запікатись при 190-200 градусів на 1,5 год. Далі розкрити фольгу і поставити ще під гриль з конвекцією на 10-15 хв, щоб зарум’янилась шкірка. Печена буженина виходить дуууже смачна і ніжна!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також інші перевірені рецепти від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook