Смачно запекти м’ясо – щоб вдалося ароматне і соковите – завдання не з простих. Для цього треба мати вдалий рецепт маринаду, знати тонкощі маринування і запікання.
Печена буженина
- 2-2,5 кг свинини (шия ідеально підходить).
- Маринад: 3 ст. ложки солі, 3 л води, 2-3 лаврові листочки, 5-7 горошин перцю.
- Суміш спецій для м’яса: 1 ч. ложка меленого перцю, 1/2 ч. ложки паприки, 1/2 ч. ложки меленого мускатного горіха, 1/3 ч. ложки меленого імбиру, 1/3 ч. ложки меленого коріандру, 1 ч. ложки сухої аджики, 1 ч. ложка солі, 2 ч. ложки гірчиці в зернах, 2 ст. ложки олії.
У великій каструлі зварити маринад (нехай покипить 5 хв), охолодити до кімнатної температури. По всьому філе зробити проколи гострим ножем і покласти м’ясо у маринад, поставити у холодильник на ніч. Коли м’ясо просолиться, вийняти, дати воді стекти і висушити паперовими рушниками. Далі добре промастити м’ясо сумішшю спецій, замотати у фольгу і поставити запікатись при 190-200 градусів на 1,5 год. Далі розкрити фольгу і поставити ще під гриль з конвекцією на 10-15 хв, щоб зарум’янилась шкірка. Печена буженина виходить дуууже смачна і ніжна!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також інші перевірені рецепти від господинь:
- Соковита печена шинка. Секрет – у сухому маринаді та кислому молоці
- Десять рецептів для м’ясної нарізки: шинка, ковбаса, паштет, бочок, рулет