морква і капуста по-корейськи

Морква та капуста по-корейськи: ось як насправді готують корейці…

Я своїми очима бачила, як насправді готують корейці моркву та капусту по-корейськи. І готую так уже 30 років!
Я не буду обманювати, що мене навчили щось готувати узбеки чи французи, – як це люблять вигадувати різні господині, щоб додати ваги своєму рецепту. Я своїми очима бачила, як насправді готують корейці моркву та капусту по-корейськи. Тільки вони ховалися, не показували. А я трошки підхитрила та й випитала дослівно. Зробите і подякуєте мені.
Готую моркву по-корейськи за цим рецептом вже 30 років. Бачила, як роблять корейці, і роблю так само.

Морква по-корейськи

5 штук великих морквин натерти на тертку для моркви по-корейськи і відставити.
  • 1 л води, 1 склянка (200 мл) цукру (якщо морковка не солодка, то ще пів склянки цукру), 1 ст. ложку з гіркою солі – усе поставити кип’ятити.
Приготувати приправи, без яких не буде того смаку, що в корейців.
  • 1 ст. ложка з великим чубком кінзи (коріандру), 1 ст. ложка паприки, 5-6 шт. духмяного перцю, 5-6 шт. гвоздики, червоний перець, чорний (за бажанням і на смак свій смак).
Як закипить вода, кинути приправи, вимкнути вогонь і накрити кришкою, щоб не вивітрювались приправи. Дати охолонути до 70 °С. Не холодніше і не гарячіше. Бо від гарячого звариться морква, а від холодного вона просто не буде така смачна і заграє вода швидко. А так зберігається влітку до тижня. Я ще пробую пальцем воду: швидко всовую і витягую, має бути гаряче дуже, але не обпекти. Вилити воду зі спеціями на морковку, додати головка часнику, 5-6 ст. ложок оцту. Олії не додаю, бо ми не любимо жирне і зберігається краще. Кому захочеться, то пропарити в чистій сковорідці олію пахучу пів склянки і додати. Ще можна в тій олії підсмажити цибулю і додати. Ще корейці кладуть підсилювач смаку, але я не кладу, не хочу хімії. І як вихолоне морковка, то вже можна їсти. Приблизно  через 1,5-2 години.

Капуста по-корейськи

Капусту по-корейськи готувати так: порізати квадратиками, воду і приправи всі ті ж самі, АЛЕ в маринад треба додати:
  • 1 скл. оцту, 2 ст. ложки солі, 1 скл. цукру.
Перекласти шари капусти буряком червоним (я кільцями роблю, буряк потім в борщ іде або так їсти добре), а заливати кип’ятком! Часник не кидаю в капусту. Виходить дуже смачно! Капусту таку продають в магазинах у відрах. Але все одно моя домашня смачніша! Капуста теж довго стоїть. Я мариную у відрі 5-літровому, і якраз вистачає маринаду з 1 л води. Спробуйте – не пошкодуєте!
Рецепт Лариси Семяник
Радимо також інші перевірені рецепти моркви по-корейськи від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook