Грибний паштет та ікра, консервована на зиму. Три хороші рецепти

А ви готуєте грибний паштет або ікру на зиму? Це не тільки смачно, а й дуже зручно: це готова начинка для вареників, котлет, налисників, зраз, картоплянців, чебуреків, кнедлів, пирогів та пиріжків. А ще таку ікру просто смачно їсти з хлібом! Ось три хороші рецепти грибного паштету та ікри.

Як підготувати гриби

  1. Перебрати, обрізати пошкоджені частини, відрізати корінці.
  2. Якщо гриби дуже брудні, їх можна замочити на 1 год у солоній воді.
  3. Ретельно промити під проточною водою
  4. Залити водою, кип’ятити 3 рази: 5 хв, 20 хв, 20 хв. Щоразу заливати чистою водою, знімати піну.
  5. Перекласти у друшляк і повністю зцідити рідину.

Пропонуємо декілька найсмачніших рецептів грибної ікри.

Ікра з опеньків з томатом

2 кг варених опеньків, 500 г цибулі, 2 лаврових листки, 3 зубці часнику, 500 мл томатного соусу, 500 мл олії без запаху, 2 ст. ложки солі, 1 ч. ложка меленого перцю.

Цибулю перемолоти, посмажити на половині олії близько 5 хв. Додати перемелені гриби, спеції, томатний соус. Тушкувати 1 год на маленькому вогні. Додати вичавлений часник, готувати ще 20 хвилин. Розкласти у стерильні банки, закрити стерильними кришками. Зберігати у прохолодному місці.

Грибний паштет з морквою та цибулею

2 кг варених грибів, 300 г цибулі, 300 г моркви, 0,3-0,5 л олії, сіль, 3 лаврових листки, 7 горошин чорного перцю, дрібка кориці, 1 ст. ложка оцту. Можна додати кілька зубців часнику.

У сковороді розігріти половину олії, додати потерту моркву і дрібно посічену цибулю, посмажити, постійно помішуючи, 7 хв. Додати перемелені гриби, решту олії, лавровий лист, перець, сіль, оцет, корицю та ретельно перемішати. Накрити кришкою, тушкувати 1 год. Якщо грибів багато, то зручно їх скласти у казан, накрити кришкою і поставити у духовку. Гарячу ікру розкласти у стерині банки і закрити стерильними кришками.

Грибна ікра з овочами

3 кг варених грибів, 800 г цибулі, 800 г моркви, 500 г селери (корінь), 400 г перцю, 400 г кабачків, 1 головка часнику, 400 мл олії, 150 мл томатної пасти, 1 ч. ложка меленого чорного перцю, 0,5 ч. ложки червоного перцю, 1 ч. ложка меленого духмяного перцю, 2,5 ст. ложки солі.

Окремо обсмажити на олії: цілі гриби, терту моркву, порізану цибулю, порізаний перець (наприкінці смаження сюди додати вичавлений часник), терту селеру. Усе перемішати, перемолоти, додати дрібно потертий кабачок. Усе скласти в казан і поставити у духовку (180 ОС) на 1 год. Під час приготування 1 раз перемішати. Викласти у стерильні баночки і закрити, вкутати до повного охолодження.

Спробуйте також приготувати:

Грибна солянка на зиму. ЇЇ любить вся сім’я!

 

Салат з грибів, моркви і цибулі з томатом на зиму

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook