Кухня Рецепти

Молода цибуля в соусі

Цікавий варіант приготування молодої цибулі. Вона абсолютно не гірчитиме завдяки подвійній термічній обробці і не матиме специфічного запаху.

10.03.2017 14:20

Інгредієнти:

600 г цибулі, 50 г вершкового масла, 6-8 стеблин зелені, 250 г м’ясного бульйону (можна і з кубика), 150 напівсухого вина, сіль, чорний мелений перець, дрібка цукру.

Маленькі біленькі цибулинки залийте на 2 хвилини кип’ятком, потім почистіть. На сковорідці розпустіть і доведіть до кипіння вершкове масло, пасеруйте в ньому цибулинки, постійно помішуючи, щоб не пересмажувалися – вони повинні бути світло-коричневого кольору.

Зелень – естрагон, любисток, цибулю-порей – обсушіть, відділіть листки від стебел і наріжте великими шматками.

Цибулю вийміть шумівкою зі сковорідки, перекладіть у каструлю, засипте половиною зелені, підлийте м’ясний бульйон і вино, посипте сіллю, перцем і цукром.

Накрийте кришкою, тушкуйте 15-17 хвилин при максимальному нагріві, за цей час один раз перемішайте цибулю і поверніть форму на 180 градусів . Подаючи на стіл, посипте зеленню, що залишилася.