Здивуйте гостей і побалуйте рідних м’ясними стравами домашнього приготування: печеною шинкою, соковитою телятиною, ароматною рулькою, пікантним сальцем, пряним зельцом і ніжним паштетом. До вашої уваги 15 перевірених і дуже вдалих рецептів. Смачного!
1. Печена телятина «За 12 хвилин»
Так-так, це не помилка: м’ясо дійсно запікається лише 12 хвилин! М’ясо вдається надзвичайно соковитим. Просто тане у роті!
Смаку меду зовсім не відчувається, тому не бійтеся його додавати! Якщо хочете, щоб шинка була максимально ароматною, залиште її маринуватися мінімум на добу. Обирайте для випікання тільки свіже, а не морожене м’ясо. У такому разі шинка буде соковитою.
Прості інгредієнти допоможуть перетворити звичайну печену шинку на оригінальну страву. Така шинка дуже симпатична у розрізі: зі шматочками овочів. Якщо їх не надто полюбляєте, просто зменшіть кількість продуктів. І зауважте: приготована таким способом шинка зберігається дещо менше, ніж спечена без овочів.
4. Свинина маринована «Для нарізки»
Таке м’яско ріжеться ідеальними тоненькими скибочками. Вдається ароматним і соковитим. Але врахуйте, що на його маринування піде 3 доби. Таким способом можна готувати і свинину, і телятину, і куряче філе.
Зазвичай м’ясо спочатку маринують, а потім запікають. У цьому рецепті все навпаки. Спробуйте приготувати: вдається дуже смачно, пікантно і соковито! І як бонус до м’яса буде смачнючий соус.
Без чого годі уявити м’ясну нарізку? Правильно, без хрону! А справжній хрін – “Demydiv”, виготовлений за традиційною рецептурою. Тепер його можна купити і на rozetka.com.ua.
6. Пряна рулька у пивному маринаді
Готувати рульку – дуже вигідна справа: м’ясо не дороге, його виходить багато, стравою наїдається чималенька компанія.
Головний секрет вишуканих смачних страв – у їхній простоті. Це і підтверджує “Хмільна свинина”. Інгредієнтів – мінімум, смак – на максимум.
8. Рулька у винному маринаді під сметанним соусом
Численна колекція рецептів з рульки має своїх “фаворитів”. Цей рецепт – саме з найулюбленіших та найсмачніших.
9. Маринад для м’яса «Ідеальний»
М’ясо, замариноване за цим рецептом, виходить дуже ніжне, надзвичайно смачне, в міру вологе. Цей маринад перевірений на різних видах м’яса.
Приготоване у такому “термосі”м’ясо дуже соковите і ніжне. Можна одночасного готувати м’ясо різних тварин. Курятина буде готова вдвічі швидше.
11. Сало пікантне
У суміш солі й перцю можна додати й інші спеції на смак, приміром, духмяний перець чи коріандр. Тоді сало набуде нового цікавого смаку.
12. Сало у цибулинні (вдала альтернатива копченому салу)
Є чудова альтернатива копченому салу! Якщо у вас не має місця для коптіння, спробуйте новий оригінальний і цікавий рецепт – сало у цибулинні!
13. М’ясо пресоване «Для справжніх чоловіків»
Незважаючи на те, що для приготування такого м’яса треба потратити немало часу, виходить дуже смачно! Ви здивуєте усіх гостей!
Приготування такого зельцу – зовсім не складне. А бульйон, що залишиться, треба процідити і використати для супу або холодцю.
15. Паштет домашній
Свиняча голова – одне із найдешевших м’ясних товарів. А з неї можна приготувати смачний домашній паштет.