Кухня Рецепти

Варшавські пиріжки з сиром

Такі пиріжки трохи схожі на звичні українські, але надзвичайно м’яке тісто, яке не ліплять руками, робить їх дуже пухкими і смачними.

14.03.2017 11:24

Інгредієнти:
Для тіста: 2 склянки борошна, 2 ст. ложки дріжджів, 2 ст. ложки масла, 2 склянки молока, 5 яєць.
Для начинки: 400 г сиру, 2 ст. ложки масла, 3 яйця. </u>

Всипте у каструлю 1,5 склянки борошна, покладіть 2 ложки дріжджів і розведіть усе склянкою теплого молока. Поставте суміш у тепле місце, а коли вона підніметься, покладіть туди 2 ложки масла і 5 жовтків. Тісто посоліть, розмішайте, добре вимісіть і знову поставте в тепле місце.

Розітніть на чотири частини аркуш чистого паперу, змастіть їх розтопленим маслом і розкладіть на столі. Перетріть свіжий сир, покладіть його в каструлю, додайте туди половину столової ложки розтопленого масла, посоліть, збийте 2 яйця і розмішайте. Коли тісто підійде, викладіть його ложкою на папір, трішки розрівняйте його, покладіть на середину тіста шматочок сиру і складіть краї паперу так, щоб тісто цілком покривало сир. Викладіть пиріжки на лист. Поставте лист у тепле місце, а потім – у гарячу духовку. Коли пиріжки підрум’яняться, витягніть їх, зніміть папір. Подавайте гарячими.