На добу людині можна вживати лише 50 г делікатесу. Людям у віці варто відмовитись від вживання цього продукту. Не можна їсти ковбасу людям, які мають алергію, хворобами ШКТ, ниркову недостатність та набряки.
Найбезпечнішою за думкою лікарів є варена ковбаса, через те, що вона обробляється найменше.
Напівкопчена – дуже шкідлива, бо її спочатку варять, після смажать та коптять на завершальному етапі приготування. Через ці етапи приготування у ковбасі утворюється величезна кількість канцерогенів.
Копчені ковбаси містять у собі продукти згорання та радіолізу, коли її коптять. Величезну кількість добавок та жирів містять сирокопчені ковбаси, що сприяють розвитку ракових клітин.
Ще небезпеку несе ліверна ковбаса, яку готують з сала, згущувачів, консервантів та субпродуктів.
- М’ясо з викрутасами. 10 рецептів рулетів для м’ясної нарізки
- Закусочна дошка – модна фішка на святковий стіл. 50 фото-ідей
- Як оригінально оформити м’ясну, рибну, сирну, овочеву і фруктову нарізку. 60 фото-ідей