Маслюки в томаті на зиму “Без чищення”. Дуже смачні і знімати шкірку не треба!

Маслюки смачні, але з ними багато мороки: бо треба з шапочок знімати шкірку. Але у мене є рецепт без чищення! Мій чоловік так закриває! Виходять дуже смачні маслюки у томатному соусі (нічого не гірчить - перевірено!). І головне - чистити їх не треба!

Маслюки в томаті на зиму “Без чищення”

  • 3 л варених маслюків, 0,5 л олії, 1 кг цибулі, 1 б. томатного соусу (450 г), 6 ст. ложок оцту, сіль, цукор, перець.

Шкірку з маслюків знімати не треба! Просто залити їх водою і додати жменю-дві солі. Залишити на 5 хв, а да

лі перемити кілька разів. Варити хв 30-40. В окремій каструлі: 0,5 л олії і 1 кг цибулі подрібненої посмажити до ледь золотистого кольору, додати 3 л відварених грибів, сіль (за смаком), перець, 6 ст. ложок оцту, цукор (за смаком), 1 б. томатного соусу (450 г). Варити 1,5 год. Розкласти в півлітрові банки, 15 хв стерилізувати і закрутити. Виходить 8 баночок по 0,5 л.

Рецепт Валентини Ніколаєвої

Спробуйте також приготувати:

Як законсервувати і засолити гриби на зиму. 10 перевірених рецептів

Мариновані маслюки. Мені вони смачніші навіть за білі гриби!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook