Мариновані баклажани з перцем
1 кг баклажанів, зелень кропу і петрушки, 1 цибулина, 4 перчини, 5 зубців часнику, олія. Для маринаду: 1 л води, 1 ст. ложка солі з чубком, 4 ст. ложки цукру, 80 мл оцту (9%), 0,5 ч. ложки зерен коріандру.
- Очищені від шкірки баклажани нарізати досить крупно. У каструлю налити воду, довести до кипіння, додати сіль, цукор, зерна коріандр, оцет. Викласти в маринад баклажани, знову довести до кипіння, варити 4 хв. Додати перець, проварити ще 1–2 хв.
- Відкинути на друшляк, дати стекти всій рідини. Теплі баклажани перекласти в миску, додати подрібнений часник.
- Велику цибулину нарізати тонкими півкільцями. Краще взяти червону салатну цибулю.
- Пучок петрушки і кропу дрібно посікти.
- Усе покласти в миску, заправити олією. Можна подавати на стіл відразу після приготування, але через добу вони стають ще смачніші. Якщо додати стиглий помідор, то смак закуски стане фантастичним.
Post Views: 33