манник

Манник, який завжди вдається: пишний, ніжний і з хрусткою скоринкою

Пишний манник без борошна: ніжний усередині, з рум’яною скоринкою. Простий рецепт на молоці з манкою, яйцями й олією. Виходить завжди!

Манник

  • 700 г манної крупи, 500 мл молока, 400 г цукру, 4 яйця, 150 мл олії, дрібка солі, ванілін — за смаком, 1 ч. л. розпушувача тіста.

Манку залити теплим молоком, перемішати і залишити набухати на 20 хвилин.

У глибокій мисці збити яйця з цукром, дрібкою солі та ваніліном до світлої пишної маси. Влити олію та ще раз змішати.

Додати до яєчної маси розпушувач і набряклу манку. Акуратно перемішати або коротко збити міксером до однорідного тіста.

Форму для випічки (18–20 см) змастити олією або вистелити пергаментом. Вилити тісто та рівномірно розподілити.

Випікати у розігрітій до 180 °C духовці приблизно 50–60 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою: вона має виходити сухою.

Дати маннику охолонути у формі, потім дістати та прикрасити.

Рецепт і фото – Інара Сідор

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook