Манник
- 700 г манної крупи, 500 мл молока, 400 г цукру, 4 яйця, 150 мл олії, дрібка солі, ванілін — за смаком, 1 ч. л. розпушувача тіста.
Манку залити теплим молоком, перемішати і залишити набухати на 20 хвилин.
У глибокій мисці збити яйця з цукром, дрібкою солі та ваніліном до світлої пишної маси. Влити олію та ще раз змішати.
Додати до яєчної маси розпушувач і набряклу манку. Акуратно перемішати або коротко збити міксером до однорідного тіста.
Форму для випічки (18–20 см) змастити олією або вистелити пергаментом. Вилити тісто та рівномірно розподілити.
Випікати у розігрітій до 180 °C духовці приблизно 50–60 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою: вона має виходити сухою.
Дати маннику охолонути у формі, потім дістати та прикрасити.
Рецепт і фото – Інара Сідор
Радимо також приготувати:
- Манник “Зебра” на кефірі без яєць. Дешево і смачно!
- Пишний манник без яєць. Суперовий пиріг “з нічого”
Post Views: 131