Маково-сирний пляцок з вишнями
- Інгредієнти для тіста: 100 г борошна, щіпка солі, 12 г розпушувача, 250 г меленого маку, 6 яєць, 150 г вершкового масла, 50 г сметани, 150 г цукру, цедра одного лимона (за бажанням).
- Для крему: 700 г кисломолочного сиру, 200 г вершкового масла (можна додати ще 50 г вершків), 150 г цукрової пудри, 20 г ванільного цукру, 150 г сметани, цедра одного лимона, сік половини лимона, 20 г желатину, 60 мл води.
- Додатково: 300 г вишень.
Для приготування тіста потрібно просіяти борошно, додати розпушувач і мелений мак (можна використовувати як сухий, так і пропарений мак за бажанням). Вершкове масло збиваємо з цукром, потім додаємо яйця, сіль і продовжуємо збивати до пишності. Вводимо сметану, цедру лимона та сипучі інгредієнти, добре перемішуємо до однорідності. Випікаємо при температурі 180°C близько 20 хвилин до золотистого кольору, після чого даємо охолонути.
Для крему заливаємо желатин водою, після чого до перебитого сиру додаємо всі інгредієнти та добре перемішуємо. Набряклий желатин підігріваємо, додаємо до нього одну ложку крему та добре перемішуємо, щоб уникнути грудочок. Потім додаємо желатин до крему і ще раз перемішуємо. Якщо крем вийшов занадто рідким, ставимо його в холодильник для загустіння.
Збираємо пляцок, знімаючи корочку з макового коржа. На корж викладаємо 1/3 частину крему, потім розкладаємо вишні і знову додаємо крем. За бажанням можна прикрасити готовий пляцок.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Торт лимонно-маковий – розкіш смаку, що освіжає
-
Маковий торт з лимонним курдом: ароматний, яскравий і простий у приготуванні!