Сирник “Магнолія”
- Форма – 25Х35 см, склянка – 250 мл. Пісочне тісто: 4 жовтки, 1 скл. цукру, 250 г масла, 1 п. розпушувачу (брала домашній – 1,5 ст. ложки), 550 г борошна, 2 ст. ложки сметани, 1 ст. ложка оцту.
Жовтки збити з цукром. Масло (можна потерти на терці), муку і розпушувач посікти в крихту. Додати до крихти всі компоненти і замісити тісто. Поділити тісто на 3 частини: 1/2, 3/4 і 3/4. 1/2 тіста (на низ) – в холодильник, одну частину 1/4 тіста (на верх) – в морозилку. До частини, що залишилась, додати 2 ст. ложки какао
і вимісити до утворення шоколадного тіста. Теж покласти в морозилку.
Сирна маса
- 1 кг сиру, 6 жовтків, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, цедра і сік одного лимона, 100 г масла, 1 п. пудингу, 2 ст. ложки крохмалю, 4 білки.
Сир перемолоти (краще 2 рази, буде ніжнішим). Білки збити з дрібкою солі, додати 2-3 ст. ложки цукру (від загальної кількості) і збити до стійких піків. Жовтки збити з рештою цукру і ванільним цукром до пишності.
До сиру додати збиті жовтки, розтоплене масло, пудинг, крохмаль, лимонну цедру і сік. Все збити міксером до однорідності. Довго міксером не збивати, бо сирник виросте, а потім осяде. Тоді ввести білки і акуратно вимішати з сирною масою. Але вже не міксером, а лопаткою (силіконовою), рухами знизу вгору.
Білкова маса з киселем
- 6 білків (залишились від сирної маси), дрібка солі, 1 скл. цукру, 1 ст. ложка оцту, 2 п. киселю (маса однієї – 40 г).
Білки збити з дрібкою солі. По ложці додати цукор і збивати на найбільших обертах до стійких піків. Додати ложку оцту, перемішати. Ввести кисіль і збити на найменшій швидкості до розчинення киселю. Я дала 1 пачку польського киселю і пів брикета українського (великого) киселю, брала вишневий.
Форму застелити пергаментом. Більше тісто з холодильника розкотити, перенести в форму, розправити і сформувати невеличкі бортики. Змастити варенням чи повидлом. Замість варення можна дати тушені яблука + крохмаль. Цікавим буде смак, якщо використовувати різні смаки варення. В мене було домашнє яблучне повидло і вишневе повидло. Я ще посипала журавлиною. Зверху потерти шоколадним тістом з морозилки. Викласти сирну масу, розправити. Тоді – білкову масу з киселем, теж розправити. Зверху потерти біле тісто з морозилки. Випікати в розігрітій духовці при температурі 170 ОС приблизно 1 год.
Рецепт і фото Луць Іванни
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 246