консервація зі слив

Два улюблені рецепти консервації: сливи у своєму соку і пікантний сливовий соус

Сливи у своєму соку - мій улюблений рецепт. мінімум мороки із приготуванням. А пікантний сливовий соус взагалі бомба!

Сливи у своєму соку

Помити сливи, відділити кісточки і покласти тісно половинками у стерилізовані банки, додати 1-2 ст. ложки цукру у кожну баночку об’ємом 0,5 л, прикрити кришками і поставити стерилізуватися на 20 хв від моменту закипання. Закрутити.

Пікантний сливовий соус

2 кг слив (перемолоти через м’ясорубку), 18 ст. ложок цукру, 2 ч. ложки солі, 1 ч. ложка червоного перцю, 1 ч. ложка чорного перцю, 1 п. приправи карі.
Усе перемішати і поставити на середній вогонь, варити 30 хв, помішуючи час від часу. Додати 4 зубці часнику і варити ще 10 хв. Викласти соус у стерилізовані банки, закрутити.
Рецепти і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати іншу консервацію зі сливами на зиму за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook