шоколадні мафіни

Мафіни шоколадно-кавові з вишнями

Шоколадні мафіни за цим рецептом вдаються дуже м'якенькі і з насиченим смаком. Та й готуються швидко!

Мафіни шоколадно-кавові з вишнями

  • Інгредієнти (на 12 мафінів більшого розміру): 5 г розчинної кави + 100 мл гарячої води, 180 г цукру, щіпка солі, 2 яйця, 100 мл соняшникової олії, 100 г сметани, 180 г борошна, 40 г какао-порошку, 7 г розпушувача, 150-200 г вишень або інших ягід/фруктів, 1 чайна ложка крохмалю або борошна.

Розігріти духовку до 180 °C, змішати цукор, сіль, яйця і злегка збити міксером або вінчиком, додати олію, сметану, розчинену каву і перемішати до однорідності. Поступово додати просіяне борошно, розпушувач і какао, перемішати тісто. Вишні перемішати з крохмалем, розкласти тісто у форми, заповнюючи на 2/3, викласти по 3 вишеньки в кожен мафін, зверху накрити тістом. Випікати 25 хвилин, прикрасити за бажанням або посипати цукровою пудрою.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook