М’ясна тарілка. Ну як без неї?
Без м’ясної нарізки не обходиться жоден святковий стіл. А якщо страва оформлена красиво, то й торжество стає ще урочистішим!
Найпростіший варіант прикрасити – використовувати велику кількість зелені. Можна викладати м’ясо на тарілку, встелену листками салату. Смачний декор – оливки, корнішони, чері, лимони, виноград, фігурно вирізані овочі.
Найкраще викладати м’ясне смугами або сегментами, розмістивши у центрі квіти з овочів або м’яса; по колу; віялом; по діагоналі овальної тарілки; у вигляді тварини, пташки, риби, квітки, підкови абощо.
Виграшний варіант – згорнути трубочками або конусами тонкі шматочки ковбаси та м’яса, а в центр тарілки поставити шпажки, щоб м’ясне було зручніше брати. Можна на такій тарілці чергувати м’ясні і сирні трубочки.
Популярний варіант – квіти із м’яса та ковбаси або овочів у центрі тарілки.
М’ясну нарізку на тарілці можна поєднувати із канапе, «шашличками» на шпажках, тарталетками, фаршированими яйцями і профітролями.
У середині тарілки можна поставити маленькі піалки із соусами (гірчицею, хроном і т. д.).
М’які м’ясні вироби просто нарізати, якщо їх заздалегідь покласти у морозилку, щоб затверднули.