часник

Любите часник – полюбіть лимон: як правильно додавати часник у страви

Часник здатний змінити смак будь-якої страви. Не варто від нього відмовлятися через сильний запах, треба просто запам’ятати кілька простих правил його правильного приготування.

Правила додавання часнику у страви

  • Часник краще не обсмажувати на сковороді, а запекти цілим у духовці. Він чудово підійде і для заправки салатів, і для соусу до макаронів. Для цього розігріти духовку до 180 °С, зняти з часнику верхній шар лушпиння і зрізати верхівку головки товщиною приблизно 0,5 см. Збризнути щедро олією і посипати сіллю й перцем. Загорнути головку у фольгу і запекти до м’якості та золотистого кольору.
  • Якщо за рецептом часник потрібно обсмажити, то робити це треба не більше 30-45 секунд. Інакше він може підгоріти і стати гірким.
  • Для більш явного часникового запаху зубці треба пропустити через прес, для менш вираженого аромату їх краще нарізати. А для ледь відчутної присутності часнику в страві додають цілі зубки або намащують часником тарілку.
  • Не у всіх виходить посікти часник дрібно-дрібно, зате його легко натерти. Робити це треба прямо над стравою, куди додається часник, щоб не втратити ароматний сік. Або розплющити зубець ножем об дошку і нарізати.
  • Один з недоліків страв із часником – це сильний запах і липкий сік на руках. Найпростіший спосіб позбутися від усього й одразу – протерти руки лимонною шкіркою.
  • Теоретично у свіжого часнику немає терміну придатності. Проте максимум аромату і смаку зберігається в ньому протягом двох місяців. Якщо ж головку вже розламали, то її потрібно використовувати протягом 10 днів.
  • Зберігати часник краще в прохолодному і сухому місці, але не в холодильнику, інакше він втратить свій аромат.

З архіву газети “Сім’я і дім”

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook