Часник здатний змінити смак будь-якої страви. Не варто від нього відмовлятися через сильний запах – достатньо знати кілька простих правил його правильного приготування.
Один з недоліків страв із часником – це сильний запах і липкий сік на руках. Найпростіший спосіб позбутися від усього й одразу – протерти руки лимонною шкіркою.
Як позбутися запаху часнику?
Ось кілька додаткових способів швидко позбутися часникового запаху:
- Запийте молоком – молочні жири нейтралізують сірчані сполуки, які викликають запах.
- З’їжте зелень – свіжа петрушка, кінза або м’ята добре усувають часниковий аромат.
- Пожуйте кавові зерна або кардамон – вони мають сильний природний аромат і ефективно нейтралізують запах.
- Випийте зелений чай або лимонну воду – вони допомагають освіжити подих і прискорити виведення речовин, що викликають запах.
- З’їжте яблуко або моркву – ці продукти містять натуральні поліфеноли, які зменшують запах часнику.
Радимо також прочитати: Його боїться 150 захворювань! Чому варто їсти часник і як це правильно робити
Post Views: 207