часник

Любите часник – любіть і молоко, або Як позбутися запаху часнику

Часник – це не тільки ароматна спеція, а й справжній підсилювач смаку, який робить страви більш насиченими. Щоб не перейматися сильним запахом, варто знати кілька простих хитрощів.

Часник здатний змінити смак будь-якої страви. Не варто від нього відмовлятися через сильний запах – достатньо знати кілька простих правил його правильного приготування.

Один з недоліків страв із часником – це сильний запах і липкий сік на руках. Найпростіший спосіб позбутися від усього й одразу – протерти руки лимонною шкіркою.

Як позбутися запаху часнику?

Ось кілька додаткових способів швидко позбутися часникового запаху:

  • Запийте молоком – молочні жири нейтралізують сірчані сполуки, які викликають запах.
  • З’їжте зелень – свіжа петрушка, кінза або м’ята добре усувають часниковий аромат.
  • Пожуйте кавові зерна або кардамон – вони мають сильний природний аромат і ефективно нейтралізують запах.
  • Випийте зелений чай або лимонну воду – вони допомагають освіжити подих і прискорити виведення речовин, що викликають запах.
  • З’їжте яблуко або моркву – ці продукти містять натуральні поліфеноли, які зменшують запах часнику.

Радимо також прочитати: Його боїться 150 захворювань! Чому варто їсти часник і як це правильно робити

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook