львівський сирник

Львівський сирник: тепер на свята не торти – тільки сирник!

Замість тортів тепер у нас на свято львівський сирник! Бо це така смакота, що жоден торт з ним не зрівняється!

Львівський сирник (рецепт на 1 кг сиру)

  • 1 кг сиру кисломолочного, 8 яєць, 4 ст. ложки манки, 250 г цукру, 200 г масла вершкового, 100 г родзинок.
  • Глазур: 150 г масла, 80 г цукру, 2 ст. ложки молока, 3 ст. ложки какао.
Родзинки замочити на 10 хв, просушити. Сир, яйця, цукор збити блендером, додати розтоплене вершкове масло, перемішати, додати манку, перемішати, додати родзинки, перемішати.
Випікати у застеленій пергаментом формі близько 1 години при 180°. Час залежить від розміру вашої форми, у мене d 25 см, мені вистачило 50 хв.
Зварити помадку: до молока додати цукор, масло, поставити на вогонь, підігріти. Як тільки маса починає кипіти, додати какао і варити 2-3 хвилини. Полити сирник охолодженим.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Світлана Чепурна 
Радимо також спробувати інші перевірені рецепти сирної запіканки:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook