сметанник

Лінивий сметанник – ідеальний рецепт для зайнятих господинь

Цей сметанник стане у пригоді, якщо нема часу довго возитись зі складними рецептами. Усе змішав і готово! До чаю чи кави - саме те!

Лінивий сметанник

  • 200 г сметани, 160 г борошна, 0, 5 ч. ложки розпушувача, 130 г цукру, дрібка солі, 3 яйця, 1 ст. ложка масла (м’якого), 1 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки какао.
  • Я випікала у роз’ємній формі, діаметр 25 см.
М’яке масло розтерти з цукром, ванільним цукром у мисці, додати яйця і збити міксером, додати сметану і ще раз збити.
Борошно просіяти, розмішати із розпушувачем і сіллю та додати до сметанної суміші.
Усе ретельно вимішати і розділити на дві рівні частини. До однієї частини тіста додати какао і вимішати до однорідної маси. Форму змастити маслом і посипати борошном, зайве струсити. На низ форми вилити біле тісто, зверху коричневе і розрівняти.
Випікати у попередньо розігрітій духовці до 160 °С 40-50 хв (до сухої палички). Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також інші рецепти сметанника:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook