Шоколадний торт-суфле
- Форма 18 см.
- Бісквіт: 1 яйце, 35 г борошна, 6 г какао, 1/3 ч. ложки розпушувача, 30 г цукру, дрібка солі, 20 г молока, 12 г олії.
- Суфле-мус: 100 г молока, 100 г цукру, 12 г желатину + 60 г холодної води, 300 г сиру кисломолочного, 100 г чорного шоколаду, 200 г вершків (у мене сметана).
- Ганаш: 40 г чорного шоколаду, 40 г вершків (у мене сметана).
Яйце добре збити з цукром і сіллю. Борошно розмішати з какао і розпушувачем, поступово додати до яєчної суміші, легенько розмішати, додати молоко, олію, розмішати. Випікати в формі 18 см при 180 градусів 10-12 хв, охолодити на решітці.
Желатин намочити в холодній воді декілька хвилин. Молоко нагріти з цукром, розмішати, додати желатин, розмішати. Цю теплу масу додати до сиру і пробити погружним блендером, додати розтоплений теплий шоколад, пробити блендером. Вершки збити міксером, додати до сирної маси, перемішати.
Роз’ємну форму обгорнути плівкою, на дно покласти бісквіт, вилити сирну масу, поставити в холодильник на ніч.
На водяній бані приготовити ганаш, теплим покрити торт, прикрасити улюбленими ягодами (малина, чорниці…)
Рецепт Yuliva Small, готувала і фотографувала Тетяна Мельничук
Post Views: 19