Квашена капуста з червоним буряком і морквою
- 2 кг капусти, 2 морквини, чорний перець горошком, 2 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 1 головка часнику, 2 л води, 2 червоні буряки, 1 перець чилі, 5 лаврових листків.
З капустини зняти верхні листки, нарізати приблизно на однакові шматки розміром 6-7 см. Натерти моркву і буряк на корейській тертці і перемішати.
Накладати все в банку шарами. В 3-літрову банку на дно вичавити часник. Потім додати капусту, буряк і моркву. Лавровий лист розламати на кілька шматочків і теж покласти в банку. Перець чилі додати за смаком. Хто не любить гостре можете не додавати. Так і повторювати шари.
Закип’ятити воду, додати сіль і перець, охолодити до 70%. Потім залити в банку. Закрити щільно пластиковою кришкою і поставити в прохолодне місце.
На другий день відкрити кришку і, притиснувши ложкою, випустити знизу повітря. На третій або четвертий день капуста готова.
Спробуйте також приготувати:
- Та сама легендарна квашена капуста по-грузинськи з буряком. Смачнішої я не їла!
- Капуста в маринаді “Швидка”. Можна їсти вже через 3 години!
Post Views: 5 748