Шинка печена “Маринована”

Головне – щоб печена шинка вдалася в міру солоною і не була сухою. А для цього потрібен маринад, приготований із дотриманням певних пропорцій.

Якщо хочете, щоб печена шинка була соковитою, її треба вимочити у маринаді. Скільки часу і в якому, дізнаєтеся з рецепта. 

Шинка печена

1,5 кг свинної вирізки або полядвиці, сіль, вода, приправа до м’яса. 

  1. М’ясо добре промити, замочити в соленій воді, щоб повністю покрила ( на 3 л холодної води 3 ст. ложки солі). 2–3 рази протягом 3 днів змінювати солену воду.
  2. На третій день вийняти з води, обсушити паперовим рушником, добре натерти приправою, перев’язати шнурком (якщо рівна полядвиця, то це робити не обов’язково), щільно обгорнути фольгою і запекти 40 хв при 170 ОС, потім розкрити фольгу і ще пекти 30 хв до рум’яної скоринки.
  3. Час випікання залежить від товщини шинки, чим тонша, тим менше печеться.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook