Пила різний домашній квас. Смачний, але смак не той, не такий як у дитинстві. Аж доки сама не приготувала квас на цикорії. Для цього використала звичайний ячмінний напій “Ранок”. Трохи експериментувала і довела смак до ідеального. Тепер сама п’ю і вам раджу! Такого квасу в магазині не купиш! Готую у звичайний пластикових пляшках об’ємом 1,5 л. Виходить смачний в міру солодкий квас із бульбашками.
Квас на цикорії
- На 1,5 л квасу: 1 ч. ложка з чубком цикорію (або ячмінного напою з цикорієм “Ранок”), 5 ст. ложок цукру, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, 0,5 ч. ложки сухих дріжджів, 1,5 л очищеної або холодної кип’яченої води. Я роблю 3 л через день.
Окремо закип’ятити невелику кількість води (до 1 л) . В окремий посуд скласти всі інгредієнти (окрім дріжджів!!!), залити окропом (на 1 порцію десь 250-300 мл), ретельно все розчинити. Додати води, щоб рідина була тепленька (для дріжджів, щоб не запарились), знов перемішати, вилити в пляшку, поставити на підвіконня, на сонечко. Якщо зробили зранку (десь о 10-11 год), то залишити до 19-20.00 на підвіконні, тоді – в холодильник на ніч. Зранку квас готовий. Якщо приготуєте пізнього вечора, то десь до 16 год наступного дня нехай стоїть на вікні, а тоді в холод.
Пляшки ретельно закручуйте! Якщо не розливати у пляшки, а залишити у каструлі, то квас виходить негазованим. Тому розливати у пляшки обов’явязково – пластикові або скляні. Тоді квас виходить дуже смачний, з бульбашками, в міру солодкий.
Рецептом поділилася Інга
Радимо також інші рецепти домашнього квасу:
- Квас на чаї каркаде з приємною кислинкою. Чудово освіжає у спеку!
- Рецепт домашнього квасу на сушених яблуках