Крученики з грибами
Звечора порізати м’ясо, як на відбивні. Я беру кусок до 1 кг полядвиці або карківки. Посолити, поперчити кожен кусок, накрити харчовою плівкою і в холодильник, нехай маринується до ранку. Взяти добру жменю сухих білих грибів, залити водою і нехай вимочуються до ранку теж.
Вранці промити гриби і відварити до готовності, приблизно 30 хв. Юшку з грибів злити в окрему посудину, а гриби помолоти на м’ясорубці, заправити жареною цибулею, дрібно посіченою, посолити, поперчити до смаку.
М’ясо відбити, покласти грибочки на нього і закрутити в рулетики. Вмочити в борошно і посмажити з двох сторін до золотистої скоринки. Викласти в жаровню. У нашій місцевості її називають гусятниця. Вона в мене особлива – це гусятниця ще моєї бабусі, їй понад 60 років, вона чавунна, важка. І я її, мабуть, ніколи не поміняю, доки буде служити. Страви в ній чудово тушаться.
Окремо на пательні, де смажилися крученики, посмажити багато цибулі до золотистого кольору і засипати в крученики. Тоді сметану, десь 300 г, можна більше, хто як любить, розвести з грибовою юшкою, що лишилась після варіння грибів, і залити крученики, щоб накрило. Я ще завжди купую польський соус з печериць (продається у пачках, як пудинг), розвожу разом зі сметаною і юшкою і тоді заливаю.
Поставити на маленький вогонь і тушкувати близько 30-40 хв. Коли майже готове, посипати зеленню та видушити 2 зубці часнику.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 32