Крем “Мокре безе” ідеально підходить для прикрашання тортів. Він чудово тримає форму і не тече з часом або коли в приміщенні тепло. Він, на відміну від масляного крему, не жирний і не дорогий.
З “Мокрого безе” можна зробити різноманітні кремові квіти або візерунки на торті і тістечках. А ще з такого крему виходить ідеальне безе, яке під час випікання не пливе і не тріскається.
До вашої уваги перевірений детальний рецепт крему “Мокре безе”. У вас все вдасться, навіть якщо ви ніколи раніше не прикрашали торти квітами з крему!
Крем “Мокре безе”
- 3 білки (100 г), лимонна кислота на кінчику ножа, 150 г цукру, ванільна есенція.
У каструльку налити воду, довести до кипіння. В іншій каструльці злегка збити білки з лимонною кислотою (кілька секунд). Додати цукор, ванільну есенцію, поставити на парову баню. Ємність з білками не повинна торкатися до води! Продовжити збивати білки на найбільшій швидкості міксера. Приблизно через 8–15 хвилин крем почне навертатися на вінички і відходити від стінок посуду. Біля стінок почнуть утворюватися нірки. Зняти з парової бані, поставити на підставку і збивати ще 1-2 хв.
До такого крему можна додавати барвники, навіть звичайні сухі харчові. Для цього на край тарілки крапнути краплю води, додати дрібку сухого барвника, перемішати зубочисткою з водою, а далі лопаткою змішати з кремом. Крем має назву “Мокре безе” тому, що через добу він трохи підсихає й утворює хрумку скоринку, схожу на безе, а всередині залишається вологим.
А ще з такого крему можна сушити безе: викласти на пергамент і сушити при 80 ОС приблизно 2,5 год.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Радимо також приготувати інший крем за перевіреним рецептом:
- Крем “Шарлотт” – дуже смачний і стійкий, підходить для прикрашання
- Крем із зефіру для прикрашання десертів