Котлети з печінки
1,1 кг свинячої печінки, 2-3 великі цибулини, 1 сиру морквину, 2 листки капусти, 3-4 зубці часнику, 2 яйця, 1 ст. ложку олії, 1 ст. ложку молока (теплого), 2 шматочки замоченого хліба, 1-2 ст. ложки борошна, сіль, перець.
Помити печінку у воді з харчовою содою, обтерти серветкою і покласти цілим шматком на сковорідку з олією. Накрити кришкою і трішки обсмажити з обох боків. Відставити з вогню і дати трішки охолонути. Порізати і перемолоти на м’ясорубці, додаючи 2-3 великі цибулини, 1 сиру морквину, 2 листки капусти, 3-4 зубці часнику (чи без). Все гарно вимішати, додати 2 яйця, 1 ст. ложку олії, 1 ст. ложку молока (теплого), 2 шматочки замоченого хліба, 1-2 ст. ложки борошна. Все ретельно вибити, посолити, поперчити. Відставити на 10-15 хв в холодильник. Столовою ложкою набирати фарш, обмочувати в борошні і смажити на вогні – не довго. Готові котлети покласти на форму і поставити в духовку (добре прогріту) на 15 хв.
Рецепт Галини Токарь