Консервований щавель – необхідна заготовка на зиму. Баночку відкрив, у каструлю з бульйоном і картоплею додав, яйце варене покришив – і каструля борщу готова! Щавлевий борщ готувати найшвидше з усіх перших страв. Тим паче коли під рукою є консервований щавель!
Цей рецепт консервування щавлю – перевірений, від господині. Готується дуже просто, навіть солі не треба! І при цьому гарно зберігається всю зиму! А все завдяки кислоті, яку містить щавель.
Щавель консервований на зиму
Завжди закриваю щавель на зиму таким способом: гарненько мию, ріжу (як на борщ), наповнюю банки, заливаю водою із колодязя або холодною питною (скільки влізе в банку) і закатую металевою кришкою. Все! Без солі, без варіння, без стерилізації! Банки ставлю в погріб! Роблю так кожен рік. Щавлева кислота – чудовий консервант, тому щавель не псується!
Рецепт Галини Плужної
Читайте також:
- Консервований щавель. Не солю і банки ніколи не звивають!
- Щавель лікує захворювання шкіри, порожнини рота і внутрішніх органів