яблучний пиріг

Яблучний пиріг на молоці: в міру солодкий і вологий

Часто користуюся ось таким рецептом яблучного пирога на молоці: він надзвичайно ароматний, ніжний, в міру солодкий і вологий. Смачний!

Яблучний пиріг на молоці

  • 1 кг яблук (у мене солодкі), 170 г борошна, 3 яйця, 130 г цукру (або за смаком), 100 мл теплого молока, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка лимонного соку, 1 п. ванільного цукру, 0,5 ч.ложки кориці (хто любить), 40 г вершкового масла, мигдалеві пластівці (для оздоблення).
Яблука почистити, порізати на невеликі шматочки, додати лимонний сік, ванільний цукор, корицю, перемішати все.
Яйця збити з цукром до стійких піків, додати молоко, продовжити збивати на малих обертах ще хвилину, далі частинами додати просіяне і змішане з розпушувачем борошно, акуратно вимішати лопаткою, додати порізані яблука, знову вимішати.
Тісто викласти у форму з пергаментом, зверху рівномірно потерти вершкове масло, посипати 1 столовою ложкою цукру, взятого від загальної кількості, присипати пластівцями (за бажанням). Випікати при 180°С ±50 хв.
Порада від господині. Кількість цукру залежить від смаку яблук: якщо вони кислих сортів – може знадобитись більше.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати шарлотку з яблуками за іншими перевіреними рецептами:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook