рибні фрикадельки

Консервовані рибні фрикадельки з рисом у томатному соусі

Консервовані рибні фрикадельки

  • Для рибних фрикадельок потрібно: 3 кг риби, 2 скл. рису, 2 моркви, 0,5 скл. олії, 3 ст. ложки солі.
  • Для маринаду: 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 0,5 л олії, 200 г томатної пасти, 0,5 л води, 1 ст. ложка солі, 5 ст. ложок цукру, 5 ст. ложок оцту.
Свіжу рибу (у мене звичайна річкова) очистити від луски, відрізати голови, хвости і плавники. Пропустити через м’ясорубку з дрібним ситом. Рис відварити до напівготовності, охолодити. Моркву натерти на дрібній тертці. Все змішати, додавши сіль. Формувати фрикадельки і обсмажити на невеликі кількості олії, кожну фрикадельку 1-2 хв з кожної сторони.
Зробити маринад. Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати півкільцями. Овочі протушкувати до готовності в 0,5 л олії. Коли овочі протушкували, додати томатну пасту і протушкувати ще 5 хв. Тоді додати воду, сіль, цукор, оцет (щоб закипіло). Зняти з вогню. Тоді скласти в банки шарами: фрикадельки і маринадом з овочами. Закрутити і готувати в пресі 6 год. Якщо в автоклаві – то корегуйте час готування по-своєму. Я в духовці ніколи не роблю, тому що їх висушує. Тільки роблю в зажимах: кістки добре перемліють і виходять соковиті фрикадельки.
З цієї порції виходить 13 б. по 0,5 л.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook