Кекси із шоколадною глазур’ю і збитими рершками
4 яйця, 4 ст. ложки цукрової пудри, 4 ст. ложки борошна. Для начинки і глазурі: 2 скл. вершків, по 100 г шоколаду і масла, 70 г цукру.
- Яєчні жовтки і цукрову пудру збити на піну, додати до неї борошно, перемішати. Акуратно ввести, перемішуючи ложкою, міцну піну з яєчних білків.
- Маленькі форми для випікання кексів змастити маслом, посипати борошном і наповнити масою більш ніж на половину висоти. Або використовувати паперові одноразові. Випікати в гарячій печі.
- У готових кексах чайною ложкою вирізати ямку, занурити в шоколадну глазур, а коли вона трохи затвердне, прикрасити зверху збитими вершками.
- Для глазурі: шоколад у маленькій каструлі розвести на парі чи водяній бані і, додаючи малими дозами вершкове масло, вимішати масу.
Post Views: 27