Кухня Рецепти

Домашня соковита шаурма з м’ясом та овочами на мангалі. Діти її просто обожнюють!

Мої діти настільки люблять шаурму, що готові її їсти хоч щодня! А мені вона подобається тим, що готується швидко і з тих продуктів, що є в холодильнику. У ній багато овочів, тому це досить корисно. А приготована на мангалі шаурма – просто шикарна страва, дуже смачна і ситна: одну шаурму з’їв і наївся! До речі, на сковороді теж суперово виходить!

25.08.2020 12:02

Шаурма

На 4 великі шаурми: 4 тонкі лаваші (купую 2 пачки, в кожній 2 лаваші), 700 г курятини (філе або м’ясо з гомілок), 200 г твердого сиру, 300 г моркви по-корейськи, 300 г салату з капусти, 4 помідори, майонез (приблизно 300 г, у мене домашній), 1 маленька головка часнику, 4 ст. ложки кетчупу. Можна додати обсмажені печериці, мариновану кукурудзу або будь-що на свій смак.

М’ясо порізати смужками, посмажити до готовності, посолити, додати спеції. Капусту тонко нашаткувати, посолити, віджати руками, заправити олією, можна додати 0,5 ч. ложки цукру, чорний перець, кріп. Помідори порізати тонесенькими скибочками. Лаваші розгорнути (я розкладаю на чистому столі), всю поверхню тонко змастити майонезом з часником. Всю начинку розділити на 4 частини. Викладати смужками, як на фото: м’ясо (полити кетчупом, посипати тертим сиром; якщо є, сюди ж покласти обсмажені печериці), морква по-корейськи, салат з капусти, скибчки помідорів. Край лаваша має залишитися без начинки, але він має бути змащений майонезом. Згорнути рулетом, починаючи від краю з м’ясом. Краї я не загортаю: начинка не випадає! Покласти на решітку, посмажити над вугіллям (порада: зачекайте, доки вугілля ледь вихолоне, бо лаваш швидко горить).

Я готую тілький домашній майонез на яйцях! Рецепт, який мене ніколи не підводив, можете прочитати тут. На 4 шаурми роблю подвійну порцію (на 2 маленьких яйця). Але даю небагато олії, щоб майонез не був густий. Додаю вичавлений часник.

Якщо немає можливості посмажити на мангалі, ми смажимо на сковорідці на малому вогні на маленькій кількості олії з двох боків під кришкою. Виходить також дуже смачно і не треба морочитися з багаттям.

Рецепт і фото Інни Семенюк