Фокача з сиром і цибулею

Королева італійської кухні піца має кількох родичів. Фокача – одна з них. Це ароматна паляниця. У ній головна не начинка, а сам хліб.

Інгредієнти:
250 мл теплої води, 7 г сухих дріжджів, 2 ч. ложки меду, 1 ч. ложка солі, 400 г борошна, 3 ст. ложки олії, 70 г твердого сиру, 1 цибулина, зелень (італійські трави).

У теплу воду ввести дріжджі, сіль і мед, дати постояти 10 хв, поки запіниться. В опару частинами ввести борошно й замісити тісто. Насамкінець у долоні налити олію і ще раз вимісити тісто. Накрити рушником і залишити на 30 хв. Подрібнити цибулю, обсмажити до золотистого кольору на оливковій олії. Коли зійде тісто, додати смажену цибулю і порізаний кубиками сир, вимісити. Викласти тісто на деко і розтягнути пальцями, роблячи невеликі заглиблення, змастити оливковою олією і дати підійти ще 20 хв. Посипати сумішшю сушених трав і поставити в духовку на 20 хв. Випікати за температури 180–200 °С.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook