Капустяні млинці з сиром
500 г капусти, 2 ст. ложки петрушки, 1 ст. ложка кефіру, 1 яйце, 50–100 г твердого сиру, сіль, 1 ст. ложка висівок, 2 ст. ложки борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача для тіста, 1 ст. ложка насіння льону, спеції.
Дрібно нарізати капусту. Для того, щоб вона стала м’якою і соковитою, залити її окропом на 2–3 хв, відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. До капусти додати нарізану петрушку, натертий сир, кефір, яйце, висівки, сіль, перець мелений, борошно, розпушувач для тіста і ретельно перемішати. Поставити у холодильник на 30 хв. Викласти млинці ложкою на деко, застелене пергаментом і змащене смальцем, посипати льоном і запікати 20–30 хв за температури 180 ºС. Подавати краще гарячими з нежирною сметаною. Виходять соковиті, зі злегка хрусткою капустою, з ниточками сиру.