Якщо не знаєте, що ще закрити з кабачків на зиму, раджу зробити кабачки із соусом сацебелі. Якщо вже робили, то точно знаєте, яка це смакота. Якщо ні – обов’язково приготуйте. Такі кабачки у нашій сім’ї ідуть найкраще. До картопельки, до макаронів, до рису – з усім смачно! Усім раджу цей рецепт, йому ціни нема!
Кабачки з соусом сацебелі
- 3 кг кабачків, 1 скл. цукру, 0,5 скл. олії, 1 ст. ложка солі, трішки перцю чорного меленого, баночка соусу “Руна” сацебелі, 80 г оцту (6 ст. ложок), 100 г давленого часнику, на кінчику чайної ложки (1/4) лимонної кислоти.
3 кг кабачків молоденьких порізати кубиками маленькими. Приготувати соус: 1 скл. цукру, 0,5 скл. олії, 1 ст. ложка солі, трішки перцю чорного меленого, баночка соусу “Руна” сацебелі, 80 г оцту (6 ст. ложок) – все змішати без кабачків, поставити на вогонь проварити 5 хв. Тоді додати кабачки, варити помішуючи 30 хв. Потім додати 100 г давленого часнику і на кінчику чайної ложки (1/4) лимонної кислоти і варити ще 10 хвилин. Киплячим розкласти у стерильні банки і закрутити.
Порада від господині: до таких кабачків можна ще додати кетчуп чилі; гриби; моркву-“корейку”; базилік; порізати кружечками або брусочками.
Рецепт Інни Зьомші
- Консервовані кабачки зі смаком шашликів. Усі подруги просять рецепт!
- Смачнючі кабачки на зиму. Рецепт випробуваний. Навіть маринад випиваємо!