Кабачки із сацебелі
- 2,5 кг кабачків, 1 б. соусу сацебелі (480 г, брала “Руна”), 180 г цукру, 1 ст. ложка солі, 1 ст. ложка без верха чорного меленого перцю, 1 ст. ложка сухого базиліку, 100 г олії, 80 г оцту, 1 велика головка часнику.
Кабачки, бажано молоді, порізати кільцями завтовшки до 0,5 см. Додати соус, бажано не замінювати на інший, має бути саме Сацебелі! Додати часник (вичавити через часникодавку) і все інше, крім оцту! Поставити варити.
Коли почне кипіти, варити 30 хв. Далі додати оцет і варити ще 15 хв. Можете скуштувати і додати того, чого вам не буде вистачати за смаком. Але вважаю, що тут все саме до смаку! Розкласти у стерилізовані баночки і закрутити. Не вкутувати! Вихід – 6 баночок 0,5 л.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:
- Домашній соус сацебелі з помідорів. До м’яса нема нічого кращого!
- Краще йдуть за огірки і помідори: п’ять найсмачніших рецептів кабачків на зиму від тітки Тані
Post Views: 130