Домашній соус сацебелі з помідорів. До м’яса нема нічого кращого!

Соус сацебелі смакує із будь-яким м'ясом: смаженим або печеним, шашликом або стейком і навіть котлетами! Та й до піци чи макаронів підходить. Смачний, ароматний, домашній - мені дуже подобається цей рецепт!

Соус сацебелі з помідорів

3 кг помідорів, 1 гостра перчина, 3 головки часнику, 2 ч. ложки солі, 2 ч. ложки меленого коріандру, 1 ч. ложка хмелі-сунелі, 1 ч. ложка уцхо-сунелі, 1 ч. ложка сушеного кропу, 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка яблучного оцту.

Помідори порізати, тушкувати близько 1 год, щоб добре розварилися. Змолоти блендером і перетерти через сито. Уварити на малому вогні. Додати змелений часник і перець, сухі спеції. Прокип’ятити ще 5 хв, додати цукор та оцет, прокип’ятити ще 2 хв, розлити у стерильні банки, закрутити, добре вкутати до повного охолодження. Коли будете їсти соус, до нього можна додати дрібно посічену цибулю і кінзу.

Рецепт Маріани Мозіл

Спробуйте також приготувати:

Соус із помідів, слив і перцю. Смакота! Однієї порції буде мало!

Соус з помідорів з кінзою, кропом і петрушкою. До шашлику і м’яса підходить ідеально!

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook