Кабачки і помідори в одній банці
- Молоді кабачки, помідори, 5 зубців часнику, 15 горошин духмяного перцю, 2,5 л води, 3 ст. ложки солі, 4 ст. ложки цукру, 190 мл оцту (9%), пучок кропу або розмарину.
Для маринування краще брати молоденькі кабачки. Ретельно помити і нарізати на кільця. Тепер потрібен кріп, часник, перець духмяний горошком. На 1 л банку необхідно: часник – 1 зубчик, перець – 3 горошини. Банки стерилізувати, на дно покласти кріп (або розмарин), перець, часник. Помідори (краще брати дрібні). Ретельно помити і покласти, щоб стекли. У банки накласти кабачки і помідори. Тепер залити окріп і прикрити кришкою. Нехай банки постоять 15 хвилин. Воду злити з банок і знову залити окропом на 15 хвилин.
Розсіл. Воду закип’ятити з сіллю і цукром, влити оцет, вимкнути вогонь.
Злити воду з банок і залити гарячим розсолом, закрити кришкою, перевернути і накрити ковдрою до повного охолодження. Краще зберігати в прохолодному місці (комора, погріб).
Спробуйте також приготувати:
- Помідори мариновані половинками з цибулею. Старий і дуже вдалий рецепт
- Мариновані помідори “Лисі”. Приготуйте і наступного дня смакуйте! І 1000 разів подякуєте за рецепт!!