Кабачки і помідори в одній банці. Дуже смачна закуска

Радимо усім господиням закрутити собі парочку таких баночок. Кабачки і помідори виходять дуже ароматними і пікантними. А з гарячою картопелькою... неймовірно смачно!

Кабачки і помідори в одній банці

  • Молоді кабачки, помідори, 5 зубців часнику, 15 горошин духмяного перцю, 2,5 л води, 3 ст. ложки солі, 4 ст. ложки цукру, 190 мл оцту (9%), пучок кропу або розмарину.

Для маринування краще брати молоденькі кабачки. Ретельно помити і нарізати на кільця. Тепер потрібен кріп, часник, перець духмяний горошком. На 1 л банку необхідно: часник – 1 зубчик, перець – 3 горошини. Банки стерилізувати, на дно покласти кріп (або розмарин), перець, часник. Помідори (краще брати дрібні). Ретельно помити і покласти, щоб стекли. У банки накласти кабачки і помідори. Тепер залити окріп і прикрити кришкою. Нехай банки постоять 15 хвилин. Воду злити з банок і знову залити окропом на 15 хвилин.

Розсіл. Воду закип’ятити з сіллю і цукром, влити оцет, вимкнути вогонь.

Злити воду з банок і залити гарячим розсолом, закрити кришкою, перевернути і накрити ковдрою до повного охолодження. Краще зберігати в прохолодному місці (комора, погріб).

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook