кабачковий пиріг

Кабачковий закусочний пиріг з сиром

Сезон кабачків стартував, отже час готувати різноманітну смакоту. Наприклад, пиріг з кабачками та сиром. Його можна їсти і гарячим, і холодним.

Кабачковий пиріг із сиром

  • 4 яйця, 250 мл кефіру, 150 мл олії, 1 ч.л. солі, 300-330 г борошна, 2 кабачки, 150 г твердого сиру, 1 помідор, зелень, спеції (сіль, базилік, чорний перець) за смаком, 1 ч.л. розпушувача, пергамент для форми (24 см).

Збити яйця міксером протягом 1 хвилини. Додати кефір, рослинну олію та все ретельно перемішати міксером. Окремо змішати борошно з розпушувачем, просіяти в рідку суміш і перемішати до однорідної маси (як густа сметана).

Натерти кабачок на дрібній терці та додаємо до тіста. Твердий сир натери на великій терці і також додати в тісто. Перемішати лопаткою.

Форму (24 см) застелити пергаментом, викласти тісто і рівномірно розподілити. Помідор нарізати на тоненькі півкільця та викласти на пиріг. Зверху присипати  нарізаною зеленню.

Розігріти духовку до 160 градусів і випікати 40-45 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці). Після випікання пиріг можна подавати як теплим, так і охолодженим.

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook