Інгредієнти:
6 картоплин, 3 ст. ложки олії, 5 зубців часнику, 5 лаврових листків, 3 гілочки розмарину, зелень, 1 ст. ложка винного оцту.
Картоплю вимити (молоду не чистити), залити окропом, проварити 7–8 хв після закипання. Відцідити, обсушити серветкою, посолити, поперчити. Глибоку форму застелити фольгою, налити олію, обкачати в ній картоплю, поставити у розігрі ту до 200 ˚С духовку на 30 хв. Приготувати ароматичну суміш: у миску покласти розмарин, базилік та інші прянощі, влити по ложці оцту та олії, розмішати, додати лаврове листя і зубці часнику (не чистити). Через 30 хв дістати картоплю, товкачем розчавити кожну картоплину, щоб вона трохи прим’ялася, залити ароматичною сумішшю і поставити в духовку ще на 20–25 хв.