Пиріг з кремом і безе. Печу з ревенем, яблуками, вишнями та аґрусом

Коли я хочу приготувати до чаю щось особливе, тоді печу цей пиріг! У ньому ніжне пісочне тісто, кремова начинка з фруктами або ягодами, а зверху хрумке безе. Дуже смачно виходить з ревенем, несолодкими яблуками, вишнями та аґрусом. Рецепт той самий, а смак кожного разу новий!

Пиріг з кремом і безе

Форма 26 см. Тісто: 200 г борошна, 100 г розтопленого маргарину, 75 г цукру, 2 ч. ложки розпушувача, 3 жовтки. Крем: 1 п. (40 г ) ванільного пудингу (або 30 г крохмалю + 1-3 ст. ложки цукру і ваніль), 300 мл молока, 500 г ревеню (або аґрусу, яблук, вишень, соковиті ягоди не підходять). Безе: 3 білки, 100 г цукрової пудри.

Замісити тісто, покласти в холодильник на 1-2 год. Молоко змішати з пудингом, за смаком додати цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння і загустіння. Зняти з вогню, додати почищений і порізаний ревінь, перемішати. Тісто викласти у форму, зробити бортики. Викласти крем. Поставити у розігріту до 180 ОС духовку, пекти 20 хв. Збити білки з цукром до стійкої піни, викласти на пиріг і пекти ще 25 хв. Дверцята у духовці привідчинити і не діставати пиріг ще 10 хв, щоб безе не сіло. Коли повністю охолоне, дістати з форми.

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook