Вохра
4 чашки червоного лушпиння цибулі. Варити яйця 30 хвилин – 1 годину. Залежно від часу замочування яйця стануть від яскраво-червоних до темно-червоних.
Золотиста
Додати до гарячої води 2 – 3 столові ложки куркуми, скип’ятити, щоб колір був інтенсивнішим.
Рожева
Замочити варені яйця в журавлиному чи буряковому соку.
Фіолетова
Додати до гарячої води квіти фіалок і замочити на ніч. Якщо додати до води трохи лимонного соку, вийде лавандовий колір.
Синій
Два качани дрібно порізаної червонокачанної капусти, літр води і 6 столових ложок білого оцту. Залишити на ніч, щоб вийшов насичений синій колір.
Зелений
Додати до суміші для отримання фіолетового кольору 1 ч. л. соди чи відварити яйця зі шпинатом.
Лавандовий
Замочити яйця у виноградному соку.
Пастельні тони
Для ніжно-рожевого і синього натерти шкаралупу пригорщею чорниці чи журавлини.
Бежевий
4 чашки лушпиння цибулі. Кип’ятити 30 хвилин – 1 годину. Кількість лушпиння і тривалість кип’ятіння впливають на насиченість кольору.
Темно-коричневий
Відварити яйця в 250 мл кави.