“Господь мій, не покинь мене в цю хвилину без допомоги Твоєї”, або молитви Господу про допомогу

Молитви про допомогу ми читаємо, мабуть, найчастіше, тому що в нашому житті не все завжди відбувається так, як нам хочеться. Дізнайтеся, які молитви можна читати в скрутну хвилину, щоб заручитися підтримкою Небес.

Захисні молитви спрямовані як до триєдиного Бога, так і до Ісуса Христа, і до Богородиці. Найголовнішими молитвами можна назвати «Отче наш», а також дуже сильна молитва «Живі допомозі», менш відомий, але не менш значимий «Псалом 90».

Молитва Господу нашому (Троїце Пресвятої)

«Триєдина Трійця, Отець, Син і Дух Святий. Допоможіть мені почати цей день, прожити його гідно і прийняти всі труднощі з мужністю і безстрашністю. Допоможіть залишитися єдиним зі своєю сім’єю, не переступити межу дозволеного. Допоможи мені, Господи, в цю хвилину, коли я так потребую тебе, милостивий мій покровитель, Батько і чоловіколюбець. Благослови мене на добрі справи і не дай ворогам моїм перешкодити мені, щоб не звернути мені з вірного шляху і славити тебе зараз, завтра і на віки віків. Амінь».

Ця молитва підійде також для ранкового читання або читання на сон грядущий. Вона допомагає в період великих проблем залишатися при здоровому глузді і бачити свої цілі, діяти обережно і за Божими законами.

Молитва Господу в небезпеці

До цієї молитви можна вдаватися, коли вас чекає якась велика проблема, небезпека, яка може позбавити здоров’я, удачі, грошей, любові або душевної рівноваги. «Господь мій, не покинь мене в цю хвилину без допомоги Твоєї, бо потребую її більше, ніж будь-коли. Змилуйся наді мною, грішним, щоб не втратив я то, що щастя мені дарує. Дай мені сил в цей непростий момент життя мого. Молю тебе, Вседержитель і Спаситель».

Молитва Заступниці

Є досить проста молитва Божої Матері, яку запам’ятає кожен, навіть дитина. Її можна читати вранці, перед сном, у важкій ситуації, коли біда настає, і ви не знаєте, що робити.

«Пречиста Матінка, Богородиця наша, накрий мене, грішного раба Твого, покровом своїм, щоб зміг / змогла я подолати беззаконня, страх, злість, підступи диявольські. Дозволь мені закінчити розпочате і почати те, що судилося мені. Визволи мене і мій будинок, моїх батьків і мою сім’ю від усякої напасті. Амінь».

Молитва Ангелу-Хранителю

«Ангеле мій, вічно зі мною перебувай, почуй мене, пречистий, святий і відданий мені, грішному. Взиваю до тебе, захисник душі і тіла мого. Допоможи мені в цю хвилину і в майбутньому подолати всі проблеми мої, не вдаючись до брехні, безчестя, визволи мене від заздрості і злоби, люті і скупості. Очисти очі мої від усякого зла, щоб зміг я побачити істину життя цієї. Припадаю до тебе я в цю мить. Допоможи мені, захисти мене, направ на шлях істинний. Амінь».

Кажуть, що наш Ангел-Хранитель завжди чує нас, завжди знає, про що ми думаємо, чого бажаємо, до чого прагнемо. Часом досить просто звернутися до нього в своїх думках, щоб він допоміг. Дана молитва вселить впевненість в тому, що за вами хтось завжди спостерігає, завжди намагається допомогти вам і розуміє всі ваші вчинки, якими б поганими або хорошими вони не були. Ангел-Хранитель – помічник Бога, тому що він бачить його очима і дивиться на кожного з нас завдяки силі ангела, приписаного кожному з нас при хрещенні.

Намагайтеся читати молитви Господу, святим і Богородиці не тільки вранці або ввечері, не тільки в святкові дні або коли вам погано. Дуже корисними є подячні молитви, які ми читаємо, коли у нас все добре. Справа в тому, що ми ніколи не йдемо з-під покриву Богородиці і завжди перебуваємо під наглядом Господа, хоч і не усвідомлюємо цього. Сказати йому за це «дякую» часом найважливіше.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook