Горішки зі згущенкою (смачне тісто на маслі і жовтках). Улюблені ласощі мого дитинства

Тісто у цих горішках дуже смачне і крихке, бо на маслі і жовтках - ніякого маргарину! А горішки з вареним згущеним молоком - це класика, мої улюблені ласощі з дитинства!

Горішки

200 г масла, 360 г борошна, 65 г кукурудзяного крохмалю, 3 жовтки, 100 г цукру, ванільний цукор.

Жовтки з цукром і ванільним цукром змішати, додати м’яке масло, змішати віничком. В окрему посудину просіяти борошно, додати крохмаль, перемішати. В суху суміш додати масляну. Швидко вимісити тісто (пісочне тісто не любить тепла). Поставити тісто у холодильник на 30 хв. Розділити тісто на 3-4 кульки (щоб з однією працювати, а решту тримати в холодильнику, щоб тісто не нагрівалось). Відривати шматочки по 7-8 г, скочувати у кульку і випікати у розігрітій горішниці 5 хв з обох боків до рум’яності. Охололі горішки начинити вареним згущеним молоком, всередину можна покласти волоський горіх.

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook